Brand
Pret
latime deck
lungime deck

Skateboard

Produsele 1 - 48 (din 124 produse)
 1  2  3   

Cum aleg placa de skateboard?

Fie ca esti incepator sau avansat, atunci cand cochetezi cu ideea de a-ti achizitiona un skateboard, este necesar sa tii cont de cateva aspecte importante pentru a alege placa potrivita nevoilor tale. Pe langa aspectul estetic si pret, trebuie sa iei in considerare nivelul tau de experienta si stilul de skating. Mai jos gasesti cativa pasi simpli pe care ii poti face pentru a alege skateboardul potrivit.

Alegerea unui model prestabilit (complete) sau personalizat

Cea mai simpla varianta, daca vrei sa te initiezi in acest sport, presupune alegerea unui skateboard preasamblat din fabrica.

Alegerea componentelor si asamblarea ulterioara a skateboard-ului

O varianta ce iti ofera mai multe posibilitati de customizare este construirea propriului skateboard, din componente achizitionate separat. Acest proces necesita cunostinte in domeniu sau ajutor din partea personalului specializat al magazinului nostru.

Componentele skateboard-ului

Deck-ul (placa) - este realizata in mod traditional din fibra lemnoasa (media este de 7 straturi de lemn). Acestea se gasesc in variante diferite de latime si lungime, in functie de stilul de skating si marimea shoes-ilor. Placile mai inguste sunt mai potrivite pentru incepatori si sunt orientate catre utilizare in skatepark, iar placile mai late ofera mai multa stabilitate, fiind preferate de catre skaterii ceva mai experimentati, sau de catre riderii street.

Truck-ul (axul) de skateboard - realizat din aluminiu, poate fi gasit pe diferite dimensiuni, iar latimea acestuia trebuie sa se potriveasca cu latimea placii. Cele mai cautate truck-uri sunt cele mid-size, fiind potrivite pentru aproape orice stil de skating.

Axe de skateboard:

4.5" - potrivite pentru deck-uri intre 7.25" si 7.5" latime
5" - potrivite pentru deck-uri intre 7.5” si 8" latime
5.5" - potrivite pentru deck-uri intre 8” si 8.5" latime

Rotile de skateboard - sunt fabricate din poliuretan si se diferentieaza dupa diametru si duritate. Rotile mai mici ofera mai multa stabilitate si sunt potrivite pentru trucuri mai tehnnice, iar cele de dimensiuni mai mari adauga viteza . Rotile varieaza de asemenea si in functie de duritatea lor: rotile soft (moi) asigura aderenta crescuta pe suprafetele din beton cu denivelari si viteze mici, iar rotile dure sunt utile pentru o viteza mai mare si un stil tehnic mai bun.

Rulmentii de skateboard - sunt clasificati in functie ratificarea ABEC, ce variaza intre 1 si 9. Cu cat este mai mare ratificarea ABEC, cu atat rulmentul este mai precis lucrat si se va roti cu mai putina frecare asigurand astfel o viteza mai mare.

Hardware skateboard - suruburi si piulite

Griptape skateboard - este folia abraziva ce se ataseaza pe deck pentru o buna aderenta.