Trotinete Freestyle

Trotineta Ethic DTC Erawan Red

969 lei949 lei-2%
Trotineta Blunt Kos S6 Charge

1349 lei1189 lei-12%

Ce este o trotineta freestyle?

O trotineta freestyle, tinand cont ca vorbim despre un sport extrem, este gandita pentru utilizare agresiva si o gama larga de trick-uri si cascadorii.
In ceea ce priveste constructia, trotinetele freestyle nu se pliaza iar inaltimea ghidonului nu poate fi ajustata. Tinand cont de tipul de intrebuintare trotinetele freestyle sunt in general mai grele in comparatie cu cele urbane. Vestea buna esta ca datorita ritmului sustinut in care apar noi tehnologii, trotinetele freestyle devin din ce in ce mai usoare. Greutatea medie a acestei game este de 4.5kg iar in cazul anumitor modele aceasta poate scadea pana in jurul a 3.5kg.
Trotinetele freestyle pot fi upgradate dar inainte de a face acest lucru se recomanda consultarea personalului specializat pentru a fi siguri de compatibilitatea pieselor.

Cum aleg trotineta freestyle potrivita pentru mine?

Pentru a alege din gama larga de trotinete de pe piata te poti orienta dupa urmatoarele criterii:
Buget: nu este necesar sa te orientezi catre cea mai scumpa trotineta in conditiile in care esti incepator. Totusi, calitatea se reflecta in mare masura in pret. Cu cat o trotineta este mai scumpa cu atat sansele de a obtine un produs mai bine lucrat sunt mai mari.
Nivel: toate trotinetele freestyle sunt potrivite pentru incepatori, dar riderii mai experimentati pot opta pentru trotinete mai sus in gama deoarece vor fi mai rezistente si vor avea o durata mai mare de viata.
Ghidon: este foarte important ca dimensiunile ghidonului sa corespunda inaltimii rider-ului. Este indicat ca ghidonul sa ajunga in zona taliei. Totusi, pentru riderii cu experienta, dimensiunile ghidonului sunt mai degraba alese in functie de stil. Pentru recomandari in alegerea unei trotinete freestyle poti contacta echipa Skates.ro sau poti utiliza filtrul "inaltime trotinete" din pagina de trotinete freestyle a magazinului nostru online.
Deck: ca si in cazul ghidonului, deck-urile au diferite dimensiuni. Deck-urile mai late sunt potrivite pentru street iar cele mai inguste sunt orientate catre skatepark. Bineinteles, pentru un rider cu o masura mai mare la incaltaminte, recomandarea este sa mearga pe un deck mai mare, chiar daca intrebuintarea va fi skatepark.

Intretinerea unei trotinete freestyle

Fiind vorba despre un sport extrem se impune verificarea trotinetei inainte de fiecare utilizare. La aparitia oricarui zgomot metalic sau a unui joc in ghidon este obligatorie verificarea suruburilor de roti, a clemei si a sistemului de compresie. Folosirea trotinetei fara o inspectie prealabila a pieselor poate duce la ruperea furcii sau a ghidonului in momentul aterizarii unui trick sau, mai grav, la accidentari serioase ale utilizatorului.

Reguli de siguranta la utilizarea unei trotinete freestyle

Pe langa inspectia periodica a trotinetei este deosebit de important ca utilizatorul sa poarte echipament de protectie adecvat: casca, genunchiere si cotiere.In oferta magazinului Skates.ro veti gasi o gama larga de protectii pentru sporturi extreme, fabricate de producatori cu traditie ca Triple 8 si Pro-Tec.

Garantia trotinetelor freestyle

In cazul trotinetelor freestyle garantia oferita de catre producatori este de 90 de zile de la data achizitiei produsului, pentru deck, ghidon, furca, clema, roti si frana. Garantia acordata pe piesele considerate consumabile (rulmenti, mansoane, griptape) este de 30 zile, de la data cumpararii produsului, cu conditia respectarii instructiunilor de utilizare recomandate de producator.
Uzura rotilor intr-un termen scurt datorata utilizarii intense nu face obiectul garantiei. Dejantarea rotilor, aparuta in termenul de 90 de zile de la data achizitionarii produsului face obiectul garantiei.
Defectele aparute la rulmenti datorate expunerii acestora la umezeala nu fac obiectul garantiei.

Alege-ti trotineta preferata de la MGP, Sacrifice, AO, Chilli sau Slamm si descopera unul dintre cele mai tari sporturi urbane!