Cum sa alegi rolele


Cum sa alegi rolele ? O intrebare grea pentru multi incepatori. Rolele sunt de mai multe tipuri si in functie de modul in care le vei utiliza ar trebui sa te orientezi catre o categorie sau alta. Adultii care incalta pentru prima data o pereche de role trebuie sa decida daca vor role fitness potrivite pentru o exploatare moderata in scop recreational sau role freeride / freestyle, cu un grad de rezistenta mai mare, ideale pentru o explatare indelungata indiferent de frecventa si intensitatea utilizarii . Este de asemenea important sa alegi corect diametrul rotilor. La inceput este mai usor sa inveti sa mergi pe role cu roti de 80mm sau 84mm pentru ca pastreaza centrul de greutate mai jos decat rolele cu roti mai mari. In plus sina va fi mai scurta, deci asta inseamna ca rolele vor fi mai manevrabile. Este bine sa alegi role de viteza cu roti de 100mm sau 110mm daca ai trecut de faza de initiere si planuiesti sa le folosesti pe distante lugi sau pur si simplu daca adori viteza pe role. Amatorii de sporturi extreme vor folosi role agresive pe rampele din skatepark. Rolele freeride / freestyle sunt cele potrivite si pentru slalom printre conuri sau utilizare intensa in oras, slide-uri si sarituri. Cei mici au bineinteles categoria lor de role pentru copii. Acestea din urma sunt reglabile si se pot mari pe cateva masuri pentru a putea fi folosite pentru cateva sezoane.
role fitness dama
Rolele Fitness de dama - sunt destinate plimbarilor prin parc sau in oras pe distante scurte si medii. Sunt fabricate din materiale usoare, dotate cu roti mai moi care absorb socurile si confortabile pentru a va plimba cu placere chiar si mai multe ore fara intrerupere.

Rolele Fitness pentru barbati - aceste role sunt destinate plimbarilor prin parc si oras pe distante scurte si medii. Sunt fabricate din materiale usoare, dotate cu roti mai moi care absorb socurile si confortabile pentru a va plimba cu placere chiar si mai multe ore fara intrerupere.
role fitness barbati
role copii
Role reglabile pentru copii - acestea se pot mari odata cu cresterea piciorului celor mici oferindu-va posibilitatea de a le ajusta. Sunt role confortabile, cu un suport bun pentru picior, cu roti moi poliuretanice care ofera copiilor conditiile optime pentru a invata si a se plimba in siguranta.

Role Freeride / Freestyle - sunt role rapide si foarte manevrabile, perfect adaptate pentru mersul prin oras unde sariturile peste borduri sau peste diverse alte obstacole sunt o necesitate. Ghetele rolelor de freeride ofera un suport excelent rollerului care alterneaza opririle bruste cu sprinturile prin aglomeratia din oras. In aceasta categorie veti gasi si role pentru slalom freestyle.
role freeride
role agresive

Role Agresive – sunt destinate utilizarii pe rampele din skate-park pentru diferitele trick-uri, grind-uri sau slide-uri pe bara. Gandite sa ofere suport si protectie in timpul executarii miscarilor specifice, rolele agresive sunt alegerea optima atunci cand doriti sa exploatati la maxim elementele din skatepark.


Role Viteza – sunt echipamente cu un inalt nivel tehnologic ce beneficiaza de cele mai bune componente din domeniu, proiectate pentru optimizarea performantei si diminuarea efortului. Potrivite pentru sesiuni de antrenament dar si competitii, rolele din aceasta categorie sunt ceea va trebuie atunci cand cautati sa atingeti viteza maxima.
role de viteza
accesorii role

In categoria Accesorii role gasiti roti, rulmenti si frame-uri, echipamente de protectie cum ar fi cotiere, genunchiere, manusi sau casti, genti si rucsaci pentru transportul rolelor sau sosete special intarite care sporesc confortul in role.


Va asteptam in magazinul de role Skates.ro pentru a vedea si a proba modelele noastre. Daca nu sunteti din Bucuresti va putem oferi indicatii precise pentru stabilirea unei masuri corecte si va vom trimite rolele GRATUIT in localitatile din reteaua curierului (valabil pentru comenzi in valoare de peste 200 lei).