Placi Snowboard

Placa Snowboard Nitro SMP 155 2020

2089 lei1459 lei-30%
Placa Snowboard Nitro SMP 158 2020

2089 lei1459 lei-30%

Cum aleg placa de snowboard?

Placa pentru snowboard reprezinta o parte esentiala a oricarui echipament, iar pentru alegerea corecta trebuie sa tii cont de cateva aspecte deosebit de importante.

Tipul de intrebuintare/stilul

Placile de snowboard freestyle sunt esentiale pentru snowpark, pipe si all mountain jib. O placa 100% pentru snowpark este mai mica in comparatie cu celelalte si mai elastica. Aceasta configuratie ofera mai multa flexibilitate si pop. Pentru ca marginile sa nu agate elementele, forma rocker este preferata, dar pentru un plus de elasticitate si camberul pozitiv este o alegere des intalnita.
O placa pentru pipe-uri este un pic mai rigida decat cea de snowpark si ofera mai multa stabilitate in momentul initierii desprinderii si aterizarii. Transmisia de putere este mult mai precisa oferind astfel maxim de elasticitate la momentul potrivit. Daca nu te rezumi doar la snowpark si pipe-uri, atunci o placa de snowboard all-mountain freestyle este o alternativa potrivita. Acest tip de placa combina caracteristicile placilor de snowpark cu cele de pipe. Mixul de stabilitate si flexibilitate este potrivit pentru ture in viteza si sarituri utilizand elementele naturale. Placile all-mountain sunt gandite pentru linii noi in zone de freeride/backcountry. Sunt niste placi mai rigide, cu un flex mic si indiferent de tipul de camber vor fi capabile sa abordeze orice tip de teren. Daca esti un vanator de powder, atunci o placa dedicata este cea mai potrivita. In functie de tipul de teren, ca vorbim de padure, platou cu obstacole sau o mare intindere alba, aceste placi difera ca lungime, cele mai scurte fiind si cele mai manevrabile. Profilul este si el unul special, bazat pe diferite combinatii de camber pozitiv cu rocker si 3d rocker.

Miezul placii de snowboard

Miezul unei placi de snowboard trebuie sa fie din lemn, la care se adauga insertii de carbon, fibra de sticla, fasii de bazalt, etc. in functie de tipul de intrebuintare pentru care ea a fost gandita.

Baza/talpa placii de snowboard

Joaca si ea un rol important. Astfel, bazele extrudate nu au nevoie de o prea mare intretinere dar sunt ceva mai lente, iar o baza sinterizata, desi mai pretentioasa ca intretinere, va fi mai rapida.

Forma placii de snowboard

Camberul pozitiv este recomandat pentru placile de freeride si all-mountain freestyle. Rocker-ul clasic se utilizeaza in general pentru placile de snowpark, all mountain freestyle si cele de initiere, oferind mai multa stabilitate. Pentru o buna manevrabilitate si abordare a mai multor tipuri de teren se utilizeaza placile cu mix de rocker si camber pozitiv, iar pentru powder un mix special de rocker pe varf si camber pe zona de pressing.
Avand in vedere faptul ca o placa de snowboard este o achizitie pentru mai multe sezoane iti recomandam sa te gandesti la ce nivel vrei sa ajungi si sa te orientezi catre un model care iti ofera suficienta sustinere pentru a progresa.