Prelucrarea datelor cu caracter personal

SC Zmart Skating SRL denumita in continuare Skates.ro este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 19627/2014

Cum folosim datele personale?

Colectam date personale in urmatoarele scopuri:

1. Pentru a incheia si executa relatia noastra contractuala

In vederea furnizarii produselor, realizam o serie de activitati ce implica prelucrarea de date cu caracter personal:
1.1) activitati ce tin direct de modul in care se desfasoara relatia noastra comerciala, de la momentul plasarii unei comenzi pana la finalizarea acesteia, inclusiv verificarea detaliilor unei vanzari anterioare cu ocazia unei noi vanzari, activitati ce tin de verificarea disponibilitatii produselor si transportul acestora;
1.2) activitati ce tin de informarea clientilor privind situatia contului de utilizator, inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor, solutionarea oricaror probleme de orice natura referitoare la o comanda, la produse si/sau servicii;
1.3) activitati ce tin de facturarea si incasarea contravalorii produselor;
In cazul in care cumparatorul opteaza pentru plata online cu cardul a contravalorii comenzilor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul furnizorilor de servicii de plata/bancare, astfel ca, in derularea procesului de plata prin card, Skates.ro nu solicita si nu stocheaza niciun fel de informatii referitoare la cardul cumparatorului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata onine. Procesatorul de carduri bancare agreat de Skates.ro are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date sau documente generale in urma unei comenzi pentru scopul investigarii oricarei incasari sau rambursari de sume rezultate din vanzarea de produse prin intermediul furnizorului de servicii de plata online, indiferent de modalitatea de livrare. Prin completarea in formularul de comanda a datelor personale, in scopul activitatii de creditare, cumparatorul isi exprima expres consimtamantul ca persoanele juridice cu care furnizorului de servicii de plata onine a incheiat parteneriate in vederea oferirii produselor prin credit sa prelucreze datele personale ale acestuia in evidentele proprii in scopul efectuarii analizei de credit si sa le transmita in vederea consultarii informatiilor inregistrate, pe numele cumparatorului in baza de date a Biroului de Credit.
1.4) administrarea platformei online si a contului de client.
Prin completarea datelor personale solicitate in formularul de creare de cont si/sau de comanda, clentul declara si accepta fara echivoc ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Skates.ro si ca aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile prevazute mai sus.

Ce date folosim pentru furnizarea serviciilor?

- prenume, nume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa de facturare, adresa de livrare, detalii companie, detalii despre metoda de livrare, detalii despre metoda de plata, comentarii despre comanda, adresa 2 (optional, la creare cont);
- nume de utilizator si parola daca aveti cont pe PLATFORMA ONLINE.

Cat timp pastram datele personale?

Prelucram o categorie larga de date cu caracter personal in vederea incheierii si executarii comenzii, iar durata de pastrare pentru fiecare tip de date difera in functie de necesitatea sau de obligatia pe care o avem, astfel: a) Pentru a putea face dovada relatiei comerciale pe care o avem, pastram datele cu caracter personal prelucrate pe toata durata necesara finalizarii comenzii (de la momentul plasarii comenzii pana la livrarea ei), si aditional pentru o perioada de trei ani de la data finalizarii comenzii. in acest sens, pastram inclusiv informatii despre situatia platilor si corespondenta pe care o avem cu privire la comanda si livrare (atunci cand este cazul). in cazul in care, la incetarea relatiei comerciale pe care o avem, vor ramane debite de recuperat, vom pastra informatiile care sunt necesare recuperarii lor pana in momentul colectarii platilor aferente sau pana la expirarea termenului de prescriptie, oricare dintre acestea intervine primul. b) pastram istoricul comenzilor tale in contul de client atat timp cat contul de client este activ. Daca nu ati accesat contul de client timp de 3 ani, vom sterge detaliile contului, inclusiv informatiile disponibile din cadrul acestuia. c) de asemenea, din ratiuni fiscale, suntem obligati sa pastram toate informatiile aferente facturarii produselor furnizate pentru o perioada de 10 ani de la finalizarii comenzii.

Dezvaluim datele personale?

Skates.ro poate furniza datele cu caracter personal ale clientului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate mai sus prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se realizeaza in conformitate cu legislatia in vigoare, dupa cum urmeaza: (a) furnizorilor de servicii de transport/curierat, (b) furnizorilor de servicii de plata/bancare, (c) furnizorilor de servicii de tiparire facturi, si (d) furnizorilor de servicii de mentenanta IT si stocare in mediu cloud. intr-o astfel de situatie, ne asiguram ca partenerii nostri contractuali respecta prezenta politica.

Baza legala pentru prelucrarea acestor date

Incheierea si executarea comenzii.

2. Pentru scopuri statistice si de analiza, cercetare de piata, urmarire si monitorizare a vanzarilor

Pentru a optimiza oferta Skates.ro si pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor extragem, transformam in date cu caracter anonim, combinam si agregam datele privind achizitiile realizate prin platforma online cu cele ale altor clienti, pentru a avea o imagine statistica a produselor comercializate. Skates.ro poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si vor fi folosite de noi pentru a imbunatati serviciile oferite utilizatorilor sau cu scop statistic.

Ce date folosim pentru a realiza aceste rapoarte?

Datele privind achizitiile desfasurate prin platforma online, date privind accessul pe platforma online.

Cat timp pastram datele personale?

Vom pastra rapoartele statistice pe durata necesara utilizarii lor.

Dezvaluim datele personale?

Rezultatele rapoartelor statistice (care nu permit identificarea datelor personale sau individualizarea utilizatorilor) si analizele bazate pe aceste rapoarte nu sunt dezvaluite tertilor in prezent. Anticipam posibilitatea de a le dezvalui in viitor unor consultati de afaceri, pentru a ne ajuta in dezvoltarea comerciala a afacerii.

Baza legala pentru prelucrarea acestor date

Scop de prelucrare compatibil cu scopul initial al prelucrarii datelor cu caracter personal.

3. Pentru a ne indeplini obligatiile legale

Avem obligatia ca, la solicitarea autoritatilor publice, intocmita in conformitate cu prevederile legale aplicabile, sa comunicam catre acesta datele personale. Informatiile cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Ce date trebuie sa pastram?

Toate datele solicitate de catre autoritatea publica in cauza.

Pentru cat timp pastram date personale?

Va vom pastra datele pe toata durata necesara folosirii acestora, astfel cum este indicat de catre autoritatea competenta si in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile in vigoare.

Baza legala pentru prelucrarea acestor date

Obligatie legala.