Vouchere cadou
Altele
Recreaționale
Artistic
Reglabile
Protecții și accesorii
Schiuri
Clăpari
Bețe
Căști
Ochelari
Mănuși
Îmbrăcăminte
Plăci snow
Legături
Boots
Splitboard
Trotinete freestyle
Trotinete urbane
Trotinete pentru copii
Skateboard
Longboard
Cruiser
Deck skate
Cu o roată
Cu două roți
Geci ski & snow
Pantaloni
Hanorace
Cagule
Nike SB
Etnies
Trezeta
Utilizare
Profil
1. Încercă să alegi ochelarii din timp, înaintea plecării în vacanță. Astfel, nu vei fi presat să cumperi de la baza pârtiei sau din stațiuni și te vei asigura că vei achiziționa un produs de calitate, potrivit nevoilor tale.
2. Numeroși producători folosesc indicativele S0, S1, S2, S3 și uneori S4 pentru a preciza câtă lumină poate pătrunde prin lentile.
3. Protejează-ți ochii de efectul "glare", acea strălucire orbitoare a zăpezii, rezultat al reflexiei razelor solare. Ochelarii de schi cu lentile polarizate reduc această reflexie și sunt ideali pe condiții de lumină puternică.
4. Este foarte important ca ochelarii de schi să ofere protecție împotriva ultravioletelor. Cele mai importante filtre sunt UVA și UVB. Expunerea îndelungată la aceste raze reflectate din zapada poate cauza probleme oftalmologice, unele permanente. Orientează-te către o pereche de ochelari cu protecție UV 100%.
5. Caută modele de ochleari cu vedere periferică bună. Ideal este să permită un camp vizual de 180 de grade, lucru care te va ajuta să observi alți schiori sau snowboarderi care se apropie din lateral și să eviți accidentele.
6. Asigură-te că ochelarii de schi ți se potrivesc bine pe față ca formă și masură. Ochelarii cu banda mai lată și părți moi sunt mai confortabili și nu vor lasa urme pe piele. Este indicat să-ți ajustezi banda corect pe cap și să nu cumperi un model care nu se reglează usor. Dacă porți ochelari de vedere îți recomandăm să alegi o pereche de ochelari de schi speciali, denumiți în general OTG (over the glasses).
7. Probează ochelarii cu o cască, ideal cu casca proprie. Chiar dacă nu utilizezi în prezent o cască de schi, este important ca ochelarii să permită acest lucru doarece anumite stațiuni sau snowpark-uri impun purtarea căștilor de protecție. Între cască și ochelari nu trebuie să rămână spațiu. Please mind the gap!
8. Alege ochelari de schi cu tehnologii anti-aburire, în special cu lentile duble ce impiedică formarea condensului pe interiorul lentilei. Pentru a evita aburirea ochelarilor se pot folosi soluții anti-aburire și cârpe speciale pentru ochelari. Dupa o coborare, nu este indicat să ridici ochelarii pe căciulă sau pe păr deoarece se vor aburi imediat. Este recomandat să îi ridici pe cască sau să îi ții în mână.
9. Siguranța pe pârtie este principala grijă așa că este bine să cauți ochelari de schi cu lentile din policarbonat. Acestea sunt foarte rezistente la impact și te asigură ca nu vei fi rănit de bucăți din lentilă în cazul unui accident. Totodată, cu cât cadrul ochelarilor este mai flexibil, cu atât este mai rezistent la spargere.
10. Ca și pentru orice alt echipament sportiv, există numeroase surse de unde poți obține informații. Daca detaliile disponibile pe internet nu sunt suficiente, vă sfătuim să vă adresați personalului din magazinele de specialitate pentru o sugestie avizată. Îți stăm la dispoziție atât în magazin, cât și online.