Disponibilitate
Brand
Pret
pentru
tip lentila
caracteristici ochelari
caracteristici lentila
marime cadru

Ochelari Ski

Produsele 1 - 48 (din 211 produse)
 1  2  3  4  5   

Ochelari de schi

Ochelarii de schi sporesc confortul și siguranța pe pârtie. Pe lângă faptul că oferă protecție împotriva soarelui și a radiațiilor ultraviolete, aceștia devin esențiali în condiții meteo nefavorabile, precum viscol, ceața și frig puternic. De asemenea, se recomandă purtarea unei perechi de ochelari de schi pentru a preveni leziunile de la nivelul ochilor, ce pot apărea în cazul unui incident pe partie. Selecția noastră de ochelari pentru schi curpinde numeroase modele din colecțiile producătorilor Alpina, Oakley, Smith, Atomic și nu numai. Toate produsele afișate pe site se află în stoc în magazinul Skates.ro din București.

Cum aleg ochelarii de schi?

1. Probează ochelarii cu casca de schi pe care o porți. Perechea potrivită trebuie sa urmeze perfect forma și dimensiunea căștii, astfel încât să nu rămână spațiu gol între aceasta și ochelari. Please mind the gap!

2. Încercă să alegi ochelarii din timp, înaintea plecării în vacanță. Astfel, nu vei fi presat să cumperi de la baza pârtiei sau din stațiuni și te vei asigura că vei achiziționa un produs de calitate, potrivit nevoilor tale.

3. Numeroși producători folosesc indicativele S0, S1, S2, S3 și uneori S4 pentru a preciza câtă lumină poate pătrunde prin lentile.

  • lentilele S0 sunt lentile clare, prin care lumina pătrunde aproape integral, fiind folosite în general pe nocturnă.
  • lentilele S1 sunt lentile prin care pătrunde foarte multă lumină, cu contrast bun și folosite în general pe vremea închisă, ceață sau ninsoare.
  • lentilele S2 sunt potrivite pentru condiții mixte, adică zile înnorate sau cer variabil
  • lentilele S3 sunt lentile potrivite pentru zile însorite
  • lentilele S4 sunt lentile pentru soare foarte puternic
Având în vedere diversitatea condițiilor meteo întâlnite la munte și viteza cu care se poate schimba vremea, noi recomandăm ochelarii de schi care permit schimbarea lentilelor sau ochelarii cu lentile fotocromatice. Lentilele fotocromatice se deschid automat la culoare atunci când lumina scade, respectiv se închid atunci când lumina devine mai puternică. Deși eficientă, această tehnologie nu oferă chiar aceeași calitate a imaginii precum lentilele diferite, dedicate unor anumite condiții meteo. Majoritatea ochelarilor disponibili la Skates.ro permit schimbarea lentilelor, pentru ochelarii Oakley avem o gamă largă de lentile de schimb iar multe dintre modelele Smith vin în pachet cu o lentilă adițională.

4. Protejează-ți ochii de efectul "glare", acea strălucire orbitoare a zăpezii, rezultat al reflexiei razelor solare. Ochelarii de schi cu lentile polarizate reduc această reflexie și sunt ideali pe condiții de lumină puternică.

5. Este foarte important ca ochelarii de schi să ofere protecție împotriva ultravioletelor. Cele mai importante filtre sunt UVA și UVB. Expunerea îndelungată la aceste raze reflectate din zapada poate cauza probleme oftalmologice, unele permanente. Orientează-te către o pereche de ochelari cu protecție UV 100%.

6. Caută modele de ochleari cu vedere periferică bună. Ideal este să permită un câmp vizual de 180 de grade, lucru care te va ajuta să observi alți schiori sau snowboarderi care se apropie din lateral și să eviți accidentele.

7. Asigură-te că ochelarii de schi ți se potrivesc bine pe față ca formă și masură. Ochelarii cu banda mai lată și părți moi sunt mai confortabili și nu vor lasa urme pe piele. Este indicat să-ți ajustezi banda corect pe cască și să nu cumperi un model care nu se reglează usor. Dacă porți ochelari de vedere îți recomandăm să alegi o pereche de ochelari de schi speciali, denumiți în general OTG (over the glasses).

8. Alege ochelari de schi cu tehnologii anti-aburire, în special cu lentile duble ce impiedică formarea condensului pe interiorul lentilei. Pentru a evita aburirea ochelarilor se pot folosi soluții anti-aburire și cârpe speciale pentru ochelari. Dupa o coborare, nu este indicat să ridici ochelarii pe căciulă sau pe păr deoarece se vor aburi imediat. Este recomandat să îi ridici pe cască sau să îi ții în mână.

9. Siguranța pe pârtie este principala grijă așa că este bine să cauți ochelari de schi cu lentile din policarbonat. Acestea sunt foarte rezistente la impact și te asigură ca nu vei fi rănit de bucăți din lentilă în cazul unui accident. Totodată, cu cât cadrul ochelarilor este mai flexibil, cu atât este mai rezistent la spargere.

10. Ca și pentru orice alt echipament sportiv, online există numeroase resurse dar, dacă detaliile disponibile pe internet nu sunt suficiente, vă sfătuim să vă adresați personalului din magazinele de specialitate. La Skates.ro vă stăm la dispoziție atât în magazin, cât și online, cu mai multe informații și recomandări.